„ДОНАТОРСКИ ФОНД“ ПОМАЖЕ ВЕЉКУ
30.07.2013

Далибора Петковића, оца шестогодишњег малишана Вељка Петковића, који се тренутно налази на Интерној дечијој клиници у Нишу на одељењу за хематологију, примио је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. Малом Вељку је хитно потребан донор коштане сржи из А позитивне крвне групе а након тога би уследила и хируршка интервенција у Италији. Председник Џунић је обећао одговарајућу финансијску подршку општине из «донаторског фонда» за покриће дела трошкова пута и боравка пратиоца-мајке дечака у Италији. Очекује се да Републички завод за здравствено осигурање Србије покрије трошкове операције, али је много важније у овом тренутку пронаћи донора коштане сржи.

Породица Петковић живи на територији општине Палилула и захваљујући друштвеној акцији «Помозимо нашој деци», посебно информисању медијских кућа РТВ Белами и Народне новине, о здравственом проблему малог Вељка чула је и јавност у нашем окружењу.  У Вељковој породици само је отац запослен и његова примања нису довољна за све трошкове лечења дечака.

Вељково лечење пратиле су бројне компликације након дијагнозе тешке болести  коју су лекари открили јула 2012. године. Прошао је кроз 6 стадијума лечења, али након последњег здравствено стање му се погоршало. Вељку је смањена покретљивост леве ноге дошло је до пада крвне слике. Наш мали суграђанин, након упућеног апела грађанима, добио је неопходну количину крви. Борба за живот Вељка Петковића се наставља.

Градска општина Палилула-Ниш је након вишемесечних активности почетком јула месеца покренула хуманитарну акцију под називом ''Помозимо нашој деци''. Акција је део социо-хуманитарног програма општине Палилула која има за циљ подршку породицама суоченим са проблемом обезбеђивања услова за одговарајућу здравствену заштиту деце. Прва активност у оквиру ове акције била је донаторско вече. Овим поводом сакупљено је око 150.000 динара а нове уплате донатора се очекују. По речима Бобана Џунића, председника општине Палилула, ова хумантарна акција има за циљ да подстакне јавност на већу хуманост и солидарност. Прикупљена средства су већ усмерена за подршку породицама и лечење трогодишње Дороте Митић, петогодишњег Вука Јовановића и осмогодишње Милице Мијајловић. Акција није само локалног значаја, нема временско ограничње и трајаће док год буде било потребе. Донаторска средства у оквиру акције „Помозимо нашој деци“ могу се уплатити потписивањем уговора о донатроству или директном уплатом на наменски рачун: 840-2879741-16 у нишкој општини Палилула. (Д.Видојковић, ЕКОПолис мрежа)